De Commissies

De feestcommissie

De feestcommissie is één van de oudste commissies van Basse, maar dat geldt zeker niet voor haar commissieleden (alhoewel, deels..) of ideeën. Tal van activiteiten organiseert de feestcommissie van proeverijen tot de rockavond en van kerstquiz tot koffieconcert. Het hoogtepunt op de kalender is ieder jaar het laatste weekend van juni, waarin het buurtfeest wordt georganiseerd. De feestcommissie is verantwoordelijk voor de playbackshow, zeskamp en de muzikale opluistering van de zondagmiddag en is uiteraard vooral de drijvende kracht achter het thema en de aankleding.

De kindercommissie

De kindercommissie is een groep enthousiaste vrijwilligers binnen buurtvereniging Basse, welke zich als doel heeft gesteld om leuke activiteiten te organiseren voor de jeugd van Basse tot 18 jaar.

De kalender kent per jaar diverse vaste activiteiten zoals; kanoën, paaseieren zoeken, zwarte pieten rondgang, Halloween en natuurlijk de activiteiten tijdens het buurtfeest. Het zwemmen in Joure was altijd een kinderaangelegenheid, maar is door de grote belangstelling van de ouderen uitgebreid voor alle leeftijden. Hiervoor wordt nu zelfs ieder jaar het complete zwembad in Joure afgehuurd. Ieder jaar zijn er ook weer nieuwe activiteiten en wordt er de laatste jaren vooral ook meer georganiseerd voor de oudere jeugd, waaronder paintball, laser-gamen, filmavonden en vele andere activiteiten waar de jeugd ook zelf in meedenkt.

De dartcommissie

Deze commissie is één van de jongste commissies en is ontstaan uit het succes van Van Barneveld en de liefde voor de dartsport. Buurtgenoten hadden geen zin om wekelijks op te moeten treden voor een horecateam en deels buitenshuis te moeten spelen, dus werd een eigen competitie opgestart met tweewekelijkse wedstrijdavonden in ’t Buurthuus op de dinsdagavond om 20:00 uur. Op verzoek en voor de vaste uitwedstrijd tegen Huttenbarg wordt een uitzondering gemaakt en speelt men buiten de deur. Hoogtepunt in het jaar is het weekendje weg naar Meppen. Meestal nog na het Paasdarten een goed einde van het winterseizoen, waarin de competitie wordt gespeeld.

De kaartcommissie

De kaartcommissie kent al een lange historie en hoewel de deelname over de jaren toch iets is afgenomen, is de eigen gezelligheid en plezier in het spel alleen maar toegenomen. Van september tot rond de Paasdagen wordt tweewekelijks op de vrijdagavond een gezellig kaartje gelegd in ’t Buurthuus vanaf 20:00 uur. Zowel klaverjassen als 31’en staat iedere avond op het programma en bij beide spelen kan iedere kaartavond vrijblijvend aan de competitie worden deelgenomen.

Jeu de boules

De commissie met het spel wat wel het gehele jaar wordt voortgezet is de jeu de boules commissie. Iedere zaterdagmiddag wordt om 14:00 uur het grind geharkt van de maar liefst vijf banen voor ’t Buurthuus en is het voor iedereen vrij om deel te nemen. Extra speelballen zijn altijd voorradig en voor de vaste boulers is er aan het einde van het seizoen medio mei een kans op de competitietitel.

USB

De motorcommissie van Basse heet United States of de Basse (USB) en bestaat al enkele decennia en de nieuwe generatie motards is nog altijd actief met het uitzetten van korte middagritten, dagritten en ieder jaar een leuk weekendje weg. Ritten starten en worden afgesloten bij ’t Buurthuus en in het najaar veelal met snert na afloop en in het voorjaar bij voorkeur met een barbecue.